Stari de bine

Am fost intotdeauna un mare fan al lucrurilor puse pe hartie. Inceputul lui ianuarie m-a gasit insirand obiective si planuri pentru noul an. Evident asteptarile difera de la individ la individ, insa tragand linie am gasit unele lucruri pe care le consider de interes general. Probabil pentru simplul fapt ca sunt generatoare de stari de bine. Pe rand, nu neaparat in ordinea importantei.

Voluntariat. 2010 va insemna pentru mine implicarea in minim 3 actiuni de voluntariat. Si pentru ca am trecut-o pe hartie, era normal sa identific si 3 posibile destinatii. Crucea Rosie va fi in mod sigur una dintre ele, urmata de o actiune de ecologizare/plantare copaci, iar cea de-a treia s-ar putea invarti in jurul zilei de 1 iunie. Atentie copii, vi se pregateste ceva!

Lectura. Cum telecomanda urca vertiginos in topul personal al celor mai detestate obiecte, mi-am propus lecturarea a minim doua carti lunar. Si da, incerc sa renunt definitiv la televizor.

Limbi straine. Nu cred sa existe persoana careia limbile straine sa nu-i starneasca interesul. Ba am vrut sa invatam candva, ba am uitat si am vrea sa ne reimprospatam putin memoria. Cert e ca 2010 este anul spaniolei si francezei pentru mine. Despre metode de invatare am mai scris aici.

Nutritie si sport. Desi pare un simplu cliseu, miscarea si mancatul (mai) sanatos au si ele prioritate ridicata in noul an. In plus am observat ca merg oarecum mana in mana, fiind destul de greu sa le desparti.

Tu ce planuri ai pentru noul an? Ce stari de bine ne sugerezi?

This entry was posted in Diverse and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

7 Comments

 1. Posted January 13, 2010 at 7:39 pm | Permalink

  Eu unul plănuiesc să nu mai fac atâtea planuri, să fac ce am chef să fac și atunci când am chef să fac.

  Viața e mult prea complexă ca să o poți controla, și cu cât încerci mai mult să o controlezi, cu atât îți mărești șansele de a o da în bară.

  Și cei care chiar par a deține controlul total și a fi reușit complet în viață, poți fi sigur că ei sunt cei mai fucked up dintre toți.

 2. Ioana
  Posted January 14, 2010 at 9:43 pm | Permalink

  Adi, daca reusesti sa faci si jumatate din cele propuse ai avut in mod sigur un an bun. Partea cu voluntariatul imi place mult. Succes!

 3. Ionel
  Posted January 20, 2010 at 3:51 pm | Permalink

  Super, sa ne zici si noua daca citesti niste carti interesante ce merita citite. Nu ai zis nimic despre concursuri de pescuit, bani si distractie. Nu intra in planurile pe 2010?

 4. Posted January 22, 2010 at 12:26 pm | Permalink

  Am discutat doar de planurile de interes general. Despre pescuit scriu mai mult aici. Legat de carti, poti incepe cu cele din postul precedent. Un an fain sa ai!

 5. Posted February 7, 2010 at 1:04 pm | Permalink

  INfinit, am citit de cuarand un articol despre “trebuie”, si mi-a sarit in ochi faptul ca a aparut de doua ori la tine in comentariu. Ideea era ca “trebuie” duce in spate o presupunere a neputinței, si ca o metoda de e evita asta este eliminarea lui din limbaj si inlocuirea cu “vreau sa X pentru ca Y”. E de remarcat ca adesea Y se dovedeste a fi foarte interesant.

 6. Posted February 7, 2010 at 1:05 pm | Permalink

  INfinit, mult succes, think big si da-i bataie!

 7. Posted February 7, 2010 at 8:48 pm | Permalink

  Îmi sună rezonabil, mai ales dacă zici că nu lași normalitatea să-ți stabiliească viitorul. Îți urez și eu succes.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>